open-navfaktor-logo
search
LIGA PRVAKA
Hajrović pogodio, Dinamo za dvije minute ostao bez 15 miliona eura
Fudbaleri Dinama nisu usjeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige evropskih prvaka. Modri su imali sjajan rezultat protiv Young Boysa, ali su bukvalno za dvije minute ostali bez sna i najmanje 15 miliona eura.
28.08.2018. u 22:55
get url
text

Pred prepunim tribinama Maksimira prvak Hrvatske večeras je izgubio sa 1:2, iako je nakon 150 minuta dvomeča imao odličan rezultat. 

Prvi meč u Bernu završen je bez pobjednika (1:1), a naš povremeni reprezentativac Izet Hajrović na Maksimiru je u 7. minuti pogodio tza veliko slavlje domaćih. Činilo se da Dinamo ima sve u svojim rukama, a onda su sve prosuli bukvalno za dvije minute. 

Francuski napadač Guillaume Hoarau u 64. minuti sa bijele tačke je izjednačio na 1:1, da bi isti igrač dvije minute kasnije, nakon kornera, pogodio za veliki preokret i 1:2. Ispostavilo se da je to konačan rezultat, pa će Young Boys u Ligu prvaka, a Dinamo u Evropsku ligu. 

Izet Hajrović i Amer Gojak odigrali su cijeli susret u dresu Modrih. 

U grupnu fazu Lige prvaka večeras se plasirao i grčki AEK, koji je u revanšu remizirao sa Videotonom (1:1), te tako sačuvao prednost iz Mađarske, gdje je slavio sa 2:1. Anel Hadžić, povremeni Zmaj odigrao je cijeli susreta u dresu Videotona.  

Među evropsku elitu ide i Ajax koji je remizirao u Kijevu protiv Dinama - 0:0 (prvi meč 3:1 za Holanđane).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.