Niz poruka

Hakeri na Twitteru švedskog SDP-a objavili poziv na ubijanje muslimana

Objavljeno: 15.04.2019. u 16:11

Hakeri su kasno sinoć provalili službeni Twitter profil najveće političke stranke u koalicionoj vladi Švedske i objavili niz lažnih vijesti

FOTO: AA

Hakeri su upali na profile švedske Socijaldemokratske partije i objavili rasističku poruku “Ubijte sve muslimane“, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo švedskih socijaldemokrata, najveće političke stranke u koalicionoj vladi te skandinavske zemlje, saopćilo je da su hakeri i rasisti sinoć, dva sata iza ponoći, provalili službeni nalog stranke na Twitteru, a da je stranka kontrolu nad stranicom povratila jutros u devet sati.

Stranicu švedskih socijaldemokrata na Twitteru prati blizu 850.000 korisnika te društvene mreže, a hakeri su objavili niz poruka, uključujući i poziv na ubijanje muslimana.

Hakeri su također, objavili lažnu vijest da je švedski premijer i lider Socijaldemokratske partije Stefan Lofven odstupio s funkcije i da je počeo karijeru poručnika u vojsci.

U jednom od tweetova, hakeri su napisali da je prodaja narkotika i droge legalizirana u Švedskoj.

Glasnogovornica Socijaldemokratske partije Švedske Asa Soderen saopćila je da poruke objavljene tokom okupacije Tweeter naloga nemaju nikakve veze sa politikom te stranke.

Ona je također kazala kako je pokrenuta istraga o slučaju.

Delegacija će u toku boravka u Kataru posjetiti i Generalnu direkciju vakufa, Fond zekata, kao i druge institucije Katara s kojima IZ u BiH ima saradnju.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije