open-navfaktor-logo
search
Zvijezde
Halid Bešlić: Pjesma "Trebević" nastala je slučajno
Spot radimo u saradnji sa Gradskom upravom grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, kazao je popularni pjevač
19.01.2020. u 22:00
get url
text
get url
text

Halid Bešlić je u Sarajevu snimio spot za pjesmu "Trebević" po kojoj će se vjerovatno zvati i njegov naredni album. U prelijepom ambijentu kluba "Aqarius Vills" on je snimao posljednje kadrove spota za numeru koju potpisuje Neno Ninčević, a aranžman je djelo Samira Kadirića, dugogodišnjeg vođe benda, aranžera i producenta Halida Bešlića.

- Pjesma je ispala slučajno, a kada se nešto desi slučajno, onda je to sigurno dobro. Spot radimo u saradnji sa Gradskom upravom grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Ovih dana radi se promocija grada, i shodno tome došli smo na ideju da izdamo taj spot i on će ovih dana biti završen, tako da je sve u tom kontekstu.

Album je završen, ostao je samo da se uradi tehnički dio posla, štampanje, slikanje i ostalo, a bit će objavljen za deset do petnaest dana. Ne znam da li će ovo biti moj posljednji album, jer pitanje je na šta će se snimati ako se više ne bude koristio CD. Kupio sam drugo auto u koje nije ugrađen CD plejer.

{$galerijaFotografija}

Ja sam ga uvijek volio, jer kad sjednem u auto, stavim CD i putujem kilometrima i kilometrima. USB mi nije to to, i nema tog meraka kao kada slušam CD. Ljudi su uglavnom kupovali i koristili CD upravo u autu. Ja ću i dalje vjerovatno snimati jer su mi ostale četiri dobre pjesme koje nisu ušle na ovaj album.

Na njemu se nalazi devet pjesama i dvije "Ja bez tebe ne mogu da živim" i "Taman je", koje su već hitovi - kaže Halid Bešlić za Faktor.

Snimanju je prisustvovao Nedim Srnja, izvršni producent Halida Bešlića i Enesa Begovića, koji nije krio zadovoljstvo što će dugoočekivani album Bešlića uskoro ugledati svjetlo dana. Izdavač će biti Muzička produkcija BHRT-a.

- Halid Bešlić i Samir Kadirić su završili pjesme. Sada je ostao lakši i slađi dio posla. Omot albuma radi Almir Kurt - rekao je Nedim Srnja.

Za režiju spota zadužen je odlični Jasmin Pivić. Pod njegovim budnim okom dijelovi spota su snimljeni u Vijećnici, na Baščaršiji i u hotelu Pino nature na Trebeviću. U spotu glavnu ulogu igraju bh. glumac Irfan Ribić i manekenka Saška Veselinov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.