Ugledni list tvrdi da je neimenovani menadžer ponudio Vahidove usluge vlasniku Chelseaja Toddu Boehlyju i da je čak bio zakazan sastanak s prvim čovjekom londonskog kluba.

Novi vlasnik Plavaca želio je vidjeti projekt kojeg bi Halilhodžić donio u njegov klub, no na kraju je ipak otkazao sastanak jer je u međuvremenu odlučio dovesti engleskog trenera.

Na kraju je odluka pala na Grahama Pottera. Chelsea je otkupio ugovor ovog stručnjaka od Brightona za preko 20 miliona funti i on je naslijedio Thomasa Tuchela na klupi ekipe koja je u utorak doživjela poraz od Dinama u Zagrebu.

Vahid Halilhodžić još nije donio konačnu odluku hoće li nastaviti trenersku karijeru. Očito ga je otkaz u Maroku prilično uzdrmao. L'Equipe navodi kako Halilhodžić ima ponuda iz Afrike i Azije, kako od klubova, tako i od reprezentacija i uskoro će se znati hoće li neku od tih ponuda i prihvatiti.

Iza sebe ima bogatu trenersku karijeru. Počeo je s poslom 1993. godine u Beauvaisu, nastavio je u Raja Casablanci, a zatim je vodio Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Al Ittihad, Dinamo i Nantes.

Osim u Maroku, kao selektor radio je u Alžiru, Japanu i Obale Slonovače. Sa svakom od reprezentacija koje je vodio izborio je i nastup na Svjetskom prvenstvu, ali je na najvećoj fudbalskoj smotri vodio samo Alžir 2014. u Brazilu, gdje je iznenađujuće prošao grupi i u osmini finala tek u produžetku (1:2) izgubio od kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke.