open-navfaktor-logo
search
Napad na državu
Halilović: Na policajce je pucano dok su bili u automobilu u pokretu
Policajci jutros nisu ni izašli iz auta niti su upotrijebili oružje, niti su upozorili počinioce, a odmah je pucano na njih, dok je vozilo bilo u pokretu, kazao je Halilović 
26.10.2018. u 11:45
get url
text

Mevludin Halilović, policijski komesar MUP-a KS na današnjoj konferenciji za medije kazao je kako je današnji atak na policajce zapravo napad na državu te da je na pripadnike MUP-a KS pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu. 

-Policajci jutros nisu ni izašli iz auta niti su upotrijebili oružje, niti su upozorili počinioce, a odmah je pucano na njih, dok je vozilo bilo u pokretu. Niti su uključili rotaciju, niti izvadili oružje, a pucano je pred njima. Sama činjenica da nisu izašli iz automobila i da su bili u pokretu govori o agresivnosti tih kriminalaca, koji nisu dali priliku našim policajcima ni da se brane. To je najveći nivo napada na policajce MUP-a KS i ima posebnu težinu. Učinit ćemo sve da se ovo riješi što prije i postupajući u skladu sa Zakonom branit ćemo i građane i policajce koji izvršavaju svoje dužnosti  - naveo je Halilović. 

On je istakao kako je jutrošnji slučaj nastavak agresivnog ponašanja kriminalnih grupa prema policiji. Istragu vodi Tužilaštvo KS, a na slučaju su angažovana dva tužioca. 

- Mi smo imali prošle godine upotrebu oružja na području Hadžića. Tada smo dobili podršku Vlade da nabavimo odbrambrenog oružja i zaštitnih sredstava. Učinit ćemo sve da rasvjetlimo ovaj događaj i uhvatimo počinioce. Imamo punu podršku  Granične policije BiH, SIPA-e te su MUP-u KS stavljeni na raspolaganje i drugi kantonalni MUP-ovi. RS nam je dao svoje snage, sve njihove jedinice za podršku, i oni su uz nas. Zajedničkim snagama ćemo doći do izvršilaca ovog djela. Prevrnut ćemo sve da ih nađemo - kazao je Halilović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.