open-navfaktor-logo
search
Reditelj
Hamzagić snimio debitantski film: Šta se dešava u policijskoj stanici za vrijeme punog mjeseca
Svi kadrovi zabilježeni su krajem prošle godine u bh. prijestolnici, a glavnu ulogu inspektora Hamze utjelovio je Alban Ukaj
08.07.2019. u 20:49
get url
text
U filmu uz Albana Ukaja igraju Muhamed Hadžović i Ermin Sijamija

Reditelj iz Sarajeva Nermin Hamzagić snimio je debitantski dugometražni igrani film "Full Moon" (Pun mjesec), za koji je u saradnji sa Eminom Omerović napisao i scenarij.

Svi kadrovi zabilježeni su krajem prošle godine u bh. prijestolnici, a glavnu ulogu inspektora Hamze utjelovio je Alban Ukaj.

- Jako sam sretan što sam se uspio izboriti za priliku snimiti svoj film, uzmemo li u obzir okolnosti u kojima radimo i stanja u kojem se nalazi bosanskohercegovačka kinematografija. Imao sam priliku okupiti zaista fantastičan tim saradnika: Amel Đikoli (direktor fotografije), Redžinald Šimek (montažer), Igor Čamo (dizajn zvuka) Enes Zlatar (muzika), Irma Saje (kostimografkinja), Vanja Miholjčić (scenografkinja), Lamija Hadžihasanović-Homarac (šminka), Timka Grahić (kasting). Producenti filma su Amra Bakšić-Čamo i Adis Đapo, sa kojom sam surađivao i na svojim kratkim i dokumentarnim filmovima - kazao nam je Hamzagić.

Reditelj Nermin Hamzagić

Film "Full Moon" govori o nama danas. Radnja filma odvija se u jednoj noći, za vrijeme punog mjeseca, u policijskoj stanici u Sarajevu. Glavni lik, policijski inspektor Hamza, suočen je sa dilemom i odlukama koje mora donijeti u najtežoj noći njegovog života. U policijsku stanicu pristižu različiti likovi otkrivajući vlastite životne priče i crtajući sliku suvremenog bosanskohercegovačkog društava. Do kraja večeri svi će utjecati na živote onih drugih.

Osim Ukaja, u filmu ćemo gledati i Mudihu Musliović, Izudina Bajrovića, Jasnu Diklić, Muhameda Hadžovića, Borisa Lera, Ermina Sijamiju, Mirelu Lambić, Alenu Džebo, Sanju Burić, Edina Avdagića, Faketu Salihbegović, Mugdima Avdagića...

- Ponosan na glumačku ekipu koju sam uspio okupiti, a radi se o velikom ansamblu bh. glumaca i glumica koje predvodi Alban Ukaj. U filmu ćemo gledati i mlade kolege: Lidiju Kordić, Admira Šehovića, Kemala Rizvanovića, Irfana Ribića, Lazara Dragojevića, Dražena Pavlovića, Martinu Mandek i Ahmeda Nuhića. Zahvalan sam im na povjerenju - istakao je Hamzagić.

Film se trenutno nalazi u post-produkciji, a kako nam je pojasnio reditelj, paralelno apliciraju na festivale. Premijera je planirana za ovu godinu, a želja mu je da ga prvo vidi bh. publika.

"Full Moon"  je nastao u produkciji Scca/pro.ba iz Sarajeva u koprodukciji sa Radiotelevizijom Bosne i Hercegovine i uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.