open-navfaktor-logo
search
Influenserka
Hana na udaru kritika: Potamnila kožu u Photoshopu i poručila da nije dovoljno reći da nisi rasist
Mnogi domaći i svjetski celebrityji pišu objave u kojima se zalažu za prava Afroamerikanaca i osuđuju potez američke policije. Među njima je i Hana Hadžiavdagić (35).
01.06.2020. u 16:20
get url
text

Hana je potamnila kožu u Photoshopu na jednoj od svojih fotografija te je objavila uz poruku: "U rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da nisi rasist. Treba glasno biti protiv rasizma".

Ta fotografija nije dugo stajala na društvenim mrežama jer su Hanu počeli ismijavati.

- Javno se ispričavam ako sam nekog uvrijedila, nije mi bila namjera. Na vlastitoj koži osjetila sam kako je to kad te zovu balinkura, muslićka, prljava Bosanka i slično. Neko ko je djetinjstvo proveo u podrumu ratnog Sarajeva jer moja vjera nije odgovarala nečijim političkim idejama. Nemojte samo sa mnom o poštovanju drugog i drugačijeg jer od svih javnih osoba ja to upravo najviše činim javno - napisala je Hana, opravdavajući svoju prethodnu objavu.

Osvrnula se i na situacija s Romima na Balkanu.

- Mi na Balkanu prije svega trebamo u glavama riješiti problem koji imamo s Romima i razmisliti kako se odnosi prema njima, kakve viceve pričamo i kako ismijavamo ljude koji žive s nama, a onda se trebamo baviti Amerikom. O tom problemu se ovdje najmanje govori nažalost. Prvo pospremi vlastito dvorište, razmisli o svojim postupcima pa tek onda idi dalje - poručila je Hadžiavdagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.