navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ja vas pjesmom zovem

Hanka Paldum obilježava 45 godina na estradi: U Lisinskom sam kao u svojoj kući

To je pravi hram kulture i tamo pripada moja muzika i sve ono što radim, kaže Hanka

Objavljeno: 31.08.2019. u 08:52
get url
text

Hanka Paldum će koncertom pod nazivom "Ja vas pjesmom zovem" 14. oktobra u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu proslaviti 45. godina karijere. Ovaj jedinstveni muzički događaj u produkciji Paule Jusić i Đele Jr Jusića objedinit će sve najznačajnije muzičke trenutke i pjesme koje su Paldum obilježile, a naročito sevdalinki koje su označile njen muzički put.

Miljenica publike svojim interpretacijama nikog ne ostavlja ravnodušnim, a zasigurno da će upravo u zagrebačkom hramu kulture publici prirediti noć za pamćenje.

- U Lisinskom sam kao u svojoj kući. To je pravi hram kulture i tamo pripada moja muzika i sve ono što radim. Na kultnoj sceni sa mnom će biti 20 vrhunskih muzičara. Uz orkestar BHRT-a pratit će me i Almir Hukelić Aka, Samir Hodžić, Davor Maraus, Đelo Jusić Junior... Bit će to svakako koncert o kojem će se dugo pričati. To je koncert kakav zaslužuje moja vjerna publika - kaže za Faktor Hanka Paldum, koja u bogatoj karijeri ima stotine snimljenih pjesama i preko 30 objavljenih nosača zvuka.

Nakon koncerta u Zagrebu, Hanka sa svojim muzičarima pakuje kofere i kreće na turneju po Americi i Kanadi.

- Ovaj put ostat ćemo oko 50 dana. Imamo veliki broj poziva za koncerte i sada organizatori polako slažu termine – kaže Hanka, koja dodaje da zbog velikog broja obaveza nema vremena da uđe u studio i snimi nove pjesme, od kojih joj se posebno dopada jedna od Al' Dina.