navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzička diva

Hanka Paldum: U Bosni ima hljeba, garantiram to životom

Ljudima se treba omogućiti dostojanstven život. Ali, kada prođem ulicom i kada vidim migrante koji stoje i čekaju da im neko nešto pruži, srce mi puca. To me strašno boli

Objavljeno: 29.12.2019. u 22:39
get url
text

Godina na izmaku, za muzičku divu Hanku Padum bila je jako uspješna, potvrdila je to za portal Ekspanzija. Osvrnula se i na situaciju u domovini.

- Ima ovdje hljeba, ja to garantiram životom, ali ljudi neće da rade i da ostaju ovdje zbog stanja. Toliko mi je teško i žao što mladi odlaze i to se mora zaustaviti – kaže nam Hanka.

Smatra da bi slika koja nas okružuje trebala biti dovoljna poruka svima gdje smo i kako živimo.

-Ljudima se treba omogućiti dostojanstven život. Ali, kada prođem ulicom i kada vidim migrante koji stoje i čekaju da im neko nešto pruži, srce mi puca. To me strašno boli – govori Hanka potresenim glasom.

Za Novu godinu neće raditi jer se.

-Novogodišnje praznike provest ću sa svojom djecom i unucima – govori Paldum.

Prvi dani januara također su rezervirani za odmor. Još nije odlučila gdje će to biti, Barcelona, Dubrovnik ili neka od naših snježnih ljepotica. A kada napuni baterije, publika može očekivati nove pjesme.

-Planiram da nešto snimim, odavno nisam, a imam pjesme koje me čekaju. Samo mi, prije svega, treba malo odmora – iskrena je Hanka.