open-navfaktor-logo
search
Ugrožena sigurnost
Haos u Italiji: Ministar sporta predložio da se prekine takmičenje u Serie A
Nekoliko minuta prije nego što je prva utakmica današnjeg programa Serie A trebala početi pred praznim tribinama, italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora rekao je da bi Fudbalski savez Italije trebao razmotriti obustavu takmičenja zbog širenja koronavirusa.
08.03.2020. u 14:06
get url
text

Spadafora je rekao da podržava poziv Damiana Tommasija, predsjednika Udruženja profesionalnih fudbalera Italije, da se izbjegne ugrožavanje igrača usred epidemije korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Mislim da bi predsjednik saveza Gabriele Gravina trebao bez odlaganja hitno razmotriti mogućnost pojave prvog slučaja zaraze, prije nego što preuzme ozbiljnu odgovornost - rekao je Spadafora.

Pet utakmica Serie A zakazano je za nedjelju, a prvu su trebali od 12.30 sati trebali početi Parma i SPAL. No, iako su igrači izašli na teren, početak duela je u nekoliko puta prolongiran, a počeo je sa 70 minuta zakašnjenja.

Navodno se razmatra prijedlog ministra Spadafore.

Za 15 sati zakazani su dueli: Milan - Genoa, Sampdoria - Verona, Udinese - Fiorentina, a od 20.45 veliki derbi Juventus - Inter.

Naravno, sve utakmice će se, ukoliko budu odigrane, održati bez prisustva gledalaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.