open-navfaktor-logo
search
Smirivao i LBJ
Haos u Los Angelesu: Tuča dvije NBA zvijezde, intervenisalo osiguranje
Kad se činilo da će se sve smiriti, u šakačkom obračunu našli su se Rondo i Paul, a priključio se i Ingram
21.10.2018. u 16:04
get url
text

Pobjeda Houstona nad Lakersima, razmjena udaraca između Rajona Ronda i Chrisa Paula, gotovo perfektan učinak Nikole Jokića i nastavak pobjedničke serije Toronta obilježili su večer na NBA parketima u kojoj su domaćini i gosti ostvarili po pet pobjeda.

U debiju LeBrona Jamesa pred domaćim navijačima u Staples Centeru Lakersi su poraženi od Houstona sa 124:115, a osim 36 koševa najkorisnijeg igrača iz prošle sezone Jamesa Hardena, utakmicu je obilježila i tučnjava četiri minute prije završetka, pri vodstvu Houstona 109:108.

Sve je počelo faulom Brandona Ingrama na Hardenu, nakon kojeg je najbolji igrač Rocketsa postigao koš, ali su sudije procijenili da je kontakt bio prije nego što je Harden krenuo u realizaciju. Houstonovi igrači su protestvovali kod sudija, a nervozni Ingram je odgurivanjem Hardena zakuhao situaciju.

Kad se činilo da će se sve smiriti, u šakačkom obračunu našli su se Rajon Rondo i Chris Paul, a priključio se i Ingram koji je pokušao udariti Paula. Srećom, zaštitari su bili brzi u reakciji, a Paula je daleko od gužve odvukao LeBron James, pa je sve ostalo na nekoliko krošea i direkta koji nisu bili najbolje pogođeni, pa neće ostati ni ožiljci na licima protagonista.

Chris Paul je tvrdio da ga je Rondo pljunuo, na što je razigravač Rocketsa reagirao tako što je uhvatio Ronda za nos. Rondu je to bio povod da potegne prvi udarac. Situacija se ubrzo smirila. Rondo je odjurio u svlačionicu znajući da ga čeka isključenje, a tamo su završili i Paul i Ingram. Paulovu priču o pljuvanju podržali su Carmelo Anthony i James Harden, dok su iz tabora Lakersa, nakon pregledavanje snimke incidenta, podržali Rondovu tvrdnju da nije pljunuo na Paula.

Iz NBA ureda se još nisu oglasili, ali je izvjesno da će sva trojica košarkaša biti kažnjeni, pitanje je samo koliko će utakmica biti "na hlađenju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.