open-navfaktor-logo
search
Subota u Sarajevu
Hapšenja zbog droge, nelegalnog oružja, džeparenja...
Sarajevska policija uhapsila je jučer dvije osobe zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, saopćio je jutros MUP Kantona Sarajevo.
30.04.2023. u 10:06
get url
text

Na području Novog Grada, pripadnici nadležne policijske uprave priveli su D. S., kod kojeg su prilikom pretresa pronašli i oduzeli četiri paketića spida. On je nakon krim-obrade u MUP-u KS, pušten na slobodu.

Nešto kasnije, na Skenderiji je priveden K. A., kod kojeg je pronađeno 10 paketića marihuane. Muškarac je nakon hapšenja predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS. 

Na Bulevaru Meše Selimovića, na području Novog Sarajeva uhapšen je K. B. zbog nezakonitog držanja i nošenje oružja i municije. Kod njega su pripadnici policije pronašli pištolj "Broving", kalibra 7,65 milimetara, sa šest metaka, a za koji nije posjedovao odobrenje. On je također predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba.

Pripadnici policije iz Starog Grada uhapsili su D. T., državljanku Hrvatske zbog sumnje da je od Turkinje B. A. ukrala novčanik sa novcem i dokumnetima. Obaviješten je tužilac, a policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela krađe, naveli su iz MUP-a KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.