Šezdesetosmogodišnja Sarajka F. M. danas je u tramvaju bila žrtva džeparoša, a samo pukom srećom "odranije poznati" kradljivac je uhvaćen i priveden u PU Centar. 

Kako je F. M. ispričala za Faktor, ona je izašla iz SCC-a i ušla u tramvaj koji je vozio prema Baščaršiji, a mobitel joj se nalazio u džepu koji je bio zatvoren rajfešlusom.  

- Kako je bila velika gužva, vozač nije zatvarao vrata i tramvaj nije mogao da krene. Stajala sam na stepenicama, a jedan mladić iza mojih leđa. Kazala sam mu da se pomakne kako bih izašla, na šta mi je on odgovorio da će on izaći i da ja ne moram. Međutim, izašla sam odmah za njim - kazala je.

U tom trenutku je, kako kaže, primijetila da joj nema mobitela u džepu, a mladić je, čim je izašao iz tramvaja, potrčao prema zgradi institucija BiH.

- Počela sam vikati kako mi je ukraden mobitel, a djevojka i mladić u civilu, koji su se tu zadesili, odmah su potrčali za njim. Ubrzo su ga sustigli kod glavnog ulaza u SCC i odveli u Policijsku stanicu na Marijin Dvoru. Pozvali su i mene da dođem u policiju. Na putu prema tamo kazali su mi kako im je on odranije poznat i da su ga nedavno privodili zbog iste stvari - kazala nam je ogorčena Sarajka. 

Dodala je kako su u policijskoj stanici, prilikom pretresa, kod mladića pronašli njen mobitel, ali i još jedan koji je bio sakrio u gaćama i za koji je priznao da ga je ukrao jednoj djevojci kod Mašinske škole.