open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Hapšenje na granici: S lažnim pasošem Ujedinjenog Kraljevstva pokušao izaći iz BiH
U okviru operativne akcije "Ruta 2020", pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška u ponedjeljak su uhapsili stranog državljanina, nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine s falsificiranom putnom ispravom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.
08.12.2020. u 12:15
get url
text

Osoba nije posjedovala identifikacione dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet, a u razgovoru sa službenicima Granične policije BiH izjavila je da dolazi iz Bangladeša, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Strani državljanin je kontroliran u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Zagreb na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsificiranje isprave, protiv stranog državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Otkriveni falsificirani dokument je privremeno oduzet, a strani državljanin predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.