Kosovo

Haradinaj: Takse ne treba ukinuti nego pojačati

Objavljeno: 01.10.2019. u 10:17

 On je naveo da je kao premijer pokazao ko je gazda u kući na Kosovu

Ramuš Haradinaj

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da takse od 100 posto na uvoz robe iz središnje Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati.

-Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrijednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmijene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, a kod nas se događa suprotno - rekao je Haradinaj kosovskim medijima.

 On je naveo da je kao premijer pokazao ko je gazda u kući na Kosovu, te da je uspio zaustaviti ideju o razmjeni teritorija i pokrenuti druge procese poput vojske i Zakona o Trepči.

 Haradinaj smatra da Srbija ne treba tražiti nešto u zamjenu za priznanje, već da treba priznati Kosovo, pa čak se i izvinuti i platiti odštetu.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije