open-navfaktor-logo
search
Bitka za Mostar
Hari Vukas optimista: Trener Zrinjskog najavio derbi protiv Veleža
Tražit ćemo momke koji će odgovoriti svim zahtjevima, kazao je Vukas
17.10.2019. u 14:41
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog nakon serije lošijih rezultata priliku za "popravni" imat će u subotu.

No, daleko od toga da će subotnji ispit Plemićima biti prilika za "vađenje", jer grdaski derbi protiv Veleža u Vrapčićima je sve osim lagane utakmice.

- Iskoristili smo reprezentativnu pauzu za obnovu nekih stvari koje su nam falile, za povratak nekih igrača koji nisu bili u ritmu i koji su bili povrijeđeni. Svi igrači su na raspolaganju osim Marija Tičinović, koji radi po posebnom programu i koji se polako priključuje ekipi - kazao je Haru Vukas, trener Zrinjskog u najavi utakmice, dodavši:

- Imali smo taj kratki period koji smo proveli u Istri i odigrali utakmicu sa Rijekom i dosta smo zadovoljni tim dijelom. Ove sedmice smo se željeli maksimalno pripremiti za utakmicu sa Veležom. Svi znamo kakva je to utakmica. Izuzetno respektujemo igre i energiju ekipe Veleža koje imaju na domaćem terenu i u tom smjeru utakmice smo se i pripremili. Tražit ćemo momke koji će odgovoriti svim zahtjevima. Tražit ćemo hrabre, maksimalno motivisane, koji bi trebali ispoštovati ono što smo se dogovarali tokom sedmice. Naravno, kao i svaku utakmicu idemo maksimalno motivisani - poručio je Vukas.

Mostarski derbi igra se u subotu sa početkom u 15 sati, a sudit če Zoran Grbić iz Prijedora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.