open-navfaktor-logo
search
Žena preminula
Haris Haračić danas će biti predat Tužilaštvu TK: Nožem izbo i brutalno pretukao stare i nemoćne komšije
Haris Haračić (22) iz Teočaka preksinoć oko 23:10 sati, nakon provale u kuću, nožem je izbo i brutalno pretukao svoje komšije Muju i Hajriju Džuzdanović, a teško povrijeđena 73-godišnja žena preminula je naredno jutro u UKC-u Tuzla.
25.12.2020. u 11:36
get url
text
Haris Haračić

- Dvadesedvogodišnji H. H. iz Teočaka, koji je osumnjičen da je preksinoć provalio u porodičnu kucu u Teočaku i nanio teške tjelesne povrede od kojih je preminula sedamdesetrogodišnja H. Dž., a njen sedamdesetosmogodišnji suprug M. Dž. teško povrijeđen, danas će biti predat u nadležnost Tuzilaštva - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Ovo ubistvo šokiralo je sve u Teočaku. Počinjeno je na izuzetno brutalan način, a ubica nije digao ruku na nepoznate ljude, nego na one koje je poznavao jer živi samo 200-injak metara od bračnog para kojeg je napao.

- Nakon dostavljanja izvještaja od Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i dokaza koji su pronađeni prilikom uviđaja na mjestu događaja, postupajuci tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičenog nakon čega će se donijeti odluka o daljnjim mjerama koje će se poduzimati u odnosu na osumnjičenog. Također, bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminule - kaže Arnautović.

Za sada niko ne zna šta je bio motiv za ovako brutalan zločin. U sklopu istrage, kako saznajemo, od Harisa Haračića uzet je uzorak krvi, na osnovu kojega će biti moguće utvrditi da li je bio pod utjecajem alkohola ili droge.

Fotografiju ubice na svom Facebook profilu objavila je prosvjetna radnica Nermina Džuzdanović uz poruku: "Ovo je ubica moje majke. Da nikada nema mira i u ovom i budućem životu. Da cijeli svijet vidi".

Iz Tužilaštva navode da će više informacija o događaju saopćiti nakon ispitivanja osumnjičenog i donošenja tužilačkih odluka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.