open-navfaktor-logo
search
Zbrka na stranici PFBiH
Haris Silajdžić se vratio u politiku, zna li doktor da je postao federalni zastupnik
Službe Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, zadužene za web stranicu ovog doma i ažuriranje podataka i informacija, objavile su spisak imena novog saziva zastupnika uz fotografije. 
02.12.2022. u 12:51
get url
text

Pregledom imena novih zastupnika, stranka po stranka, i dođe se do Stranke za BiH, a onda samo jednim klikom i do iznenađenja. 

Haris Silajdžić novi je federalni zastupnik. Uz ime i prezime fotografija osnivača Stranke za BiH, nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH, premijera RBiH i ministra vanjskih poslova RBiH. 

I svi zbunjeni. Da li doktor Silajdžić zna da je učestvovao na okotbarskim izborima i osvojio manadat zastupnika u Parlamentu FBiH? 

Ne, nije to taj doktor. Neko se zbunio u parlamentarnoj službi. 

Radi se o 28-godišnjaku, istog imena i prezimena, rodom iz Goražda. Mladi Haris Silajdžić, nakon izbora, otkrio je da je jedan dio izbornog materijala štampao sa fotografijom, a drugi bez, te da nije imao namjeru zbunjivati glasače. Većina ih je vjerovatno bila zbunjena, baš kao i osoba ili osobe koje su ažurirajući podatke na web stranici objavile fotografiju osnivača Stranke za BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.