open-navfaktor-logo
search
Teška odluka
Harley-Davidson će uskoro gamu "obogatiti" paletom električnih motocikala
Jedan od najpoznatijih proizvođača motocikala proživljava teške trenutke, a rješenje problema vidi u rušenju možda najvećeg tabua u povijesti motoindustrije
08.11.2018. u 11:18
get url
text
Harley-Davidson, električni pogon
Harley-Davidson, električni pogon

Ako ste mislili da dizelski Porsche predstavlja neukus, a SUV iz tabora hipersportaša poput Lamborghinija i Ferrarija nepremostiv tabu, onda ovu činjenicu jednostavno nećete moći progutati - Harley-Davidson donio je konačnu odluku da će uskoro gamu "obogatiti" paletom električno pogonjenih motocikala.

Harley na projektu LiveWire radi već godinama, a sada je u javnost izašao s fotografijama konačne izvedbe motocikla. Da, klasično krojen motocikl ima električni pogon, a ta će praksa vrlo brzo postati uobičajena. Već početkom sljedeće godine doznat ćemo cijenu i termin dolaska na tržište, a do 2022. godine će u ponudi biti cijela gama električnih Harleyja.

U Harleyju zasad ne otkrivaju tehničke karakteristike, pa se novosti tiču tek načina punjenja i detalja prema kojem 12V sistem ostaje prisutan za svjetla, sirenu i ploču s instrumentima. A potonji je digitalni, s Bluetooth povezivanjem i navigacijom.

Za kraj ćemo reći kako su u Harleyju naglasili "očaravajuća ubrzanja" i unikatan zvuk, koji se "pojačava s brzinom". Ostaje sumnja da će sve to naići na odobravanje poštovalaca slavne marke. Brembo diskovi promjera 300 mm, pa i prilagodljiv ovjes i sigurnosna elektronika, nešto su protiv čega će se rijetki buniti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.