open-navfaktor-logo
search
Ljubitelj biciklizma
Harrison Ford najavio mogućnost dolaska u Bosnu i Hercegovinu
Legendarni holivudski glumac Harrison Ford najavio je mogućnost da posjeti Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu, koje će od 5. do 10. oktobra biti održano u Istočnom Sarajevu, saopćio je Biciklistički savez Bosne i Hercegovine.
10.09.2021. u 10:28
get url
text

Čuveni junak filmova "Indiana Jones" i "Ratovi zvijezda" veliki je ljubitelj biciklizma i nije mu strano da s prijateljima krene na ture duge po nekoliko stotina kilometara iako je napunio 79 godina.

Neki od njegovih bliskih prijatelja ispunili su normu za dolazak na prvenstvo, pa je on izrazio želju da dođe s njima jer su mu prenijeli mnogo lijepih utisaka s Jahorine tokom kvalifikacione trke održane sredinom augusta. Ford je minulih mjeseci boravio u Velikoj Britaniji gdje je snimao peti nastavak filma "Indiana Jones", a uprkos godinama i dužini snimanja, svakodnevno su ga viđali kako vozi bicikl.

Nema sumnje da bi dolazak jednog od najslavnijih glumaca u historiji Holivuda imao ogroman značaj kako za sam događaj, tako i za promociju Jahorine koja polako ali sigurno zahvaljujući biciklizmu i drugim sadržajima postaje sve značajniji ljetnji centar na evropskoj turističkoj mapi.

Kvalifikaciona trka za Svjetsko prvenstvo već je okupila nekoliko značajnih imena iz svijeta biciklizma, a najpoznatije je Johnny Hoogerland koji je i pobijedio u objema trkama.

Bit će ih još više na Svjetskom prvenstvu, a ukoliko bi stigao i Ford, sigurno bi to bio veliki bum ne samo u Bosni i Hercegovini nego i cijelom svijetu jer gdje god da se pojavi veliki mag filma, izaziva ogromno interesovanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.