Sezona za minhenski Bayern još nije gotova. Iako su izabranici Nike Kovača odbranili titulu prvaka, pred njima je još jedan važan duel, finale DFB Pokala protiv Leipziga.

I dok se ekipa sprema za napad na duplu krunu, sportski direktor Hasan Salihamidžić svakodnevno je u njemačkim medijima, što je rezultat transfera i pregovora s potencijalnim pojačanjima na kojima uveliko radi.

Nakon odlaska Arjena Robena i Francka Riberyja, nekadašnji reprezentativac BiH primoran je pronaći igrače koji će naslijediti dvojicu fudbalera koji će iz zamijeniti na pravi način.

Jedan od njih bi trebao biti i njemački reprezentativac i fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane, a spominje se i Rodri iz Atletico Madrida, od kojeg su Bavarci već "pazarili" Lucasa Hernandezam. Ugledni Kicker spominje i da bi Timo Werner trebao na Allianz Arenu.

Navodno je Barco jedno vrijeme bio zainteresovan i za Antu Rebića, no kako navodi Kicker, nekadašnji Zmaj je procijenio kako je Sane mnogo bolji tehničar od Hrvata, zbog čega je navodno Rebić otpao sa spiska potencijalnih pojačanja.