open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Hasan Salihamidžić u lovu na pojačanja prekrižio Hrvata
Nakon odlaska Arjena Robena i Francka Riberyja, nekadašnji reprezentativac BiH primoran je pronaći igrače koji će naslijediti dvojicu fudbalera
23.05.2019. u 14:11
get url
text

Sezona za minhenski Bayern još nije gotova. Iako su izabranici Nike Kovača odbranili titulu prvaka, pred njima je još jedan važan duel, finale DFB Pokala protiv Leipziga.

I dok se ekipa sprema za napad na duplu krunu, sportski direktor Hasan Salihamidžić svakodnevno je u njemačkim medijima, što je rezultat transfera i pregovora s potencijalnim pojačanjima na kojima uveliko radi.

Nakon odlaska Arjena Robena i Francka Riberyja, nekadašnji reprezentativac BiH primoran je pronaći igrače koji će naslijediti dvojicu fudbalera koji će iz zamijeniti na pravi način.

Jedan od njih bi trebao biti i njemački reprezentativac i fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane, a spominje se i Rodri iz Atletico Madrida, od kojeg su Bavarci već "pazarili" Lucasa Hernandezam. Ugledni Kicker spominje i da bi Timo Werner trebao na Allianz Arenu.

Navodno je Barco jedno vrijeme bio zainteresovan i za Antu Rebića, no kako navodi Kicker, nekadašnji Zmaj je procijenio kako je Sane mnogo bolji tehničar od Hrvata, zbog čega je navodno Rebić otpao sa spiska potencijalnih pojačanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.