navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Mali heroj iz Srebrenika

Hasan uprkos cerebralnoj paralizi ne skida osmijeh sa lica

U Bjelavama u Srebreniku stanuje sa ocem i majkom, jedan veseli dječak, desetogodišnjak koji osvaja srca svojim karakterom i lijepim ponašanjem, drug velikih i malih, naš veliki/mali borac, dječak sa lavovskim srcem, Hasan Jukić.

Objavljeno: 28.09.2020. u 11:45
get url
text

Osim ovih lijepih vrlina koje ga karakterišu, Haso je dječak koji je rođen s cerebralnom paralizom i samim time jako teško se kreće odnosno u mnogome zavisi od svoje majke Zijade koja danonoćno i strpljivo skrbi o svom sinu jedincu. Ipak, ovo nije još jedna pričica o tužnoj sudbini, ali ni apel za pomoć. Ovo je, uprkos svemu, jedna poučna i pozitivna pričica o malom borcu Hasi i mami Zijadi, o vrijednoj porodici Jukić.

Iako Haso bez svoje mame ne može da obavi ni najosnovnije potrebe, njegova mama ipak pronalazi vremena pa makar i do ponoći, ali i kasnije ostajala budna, ona nakon što ušuška svog desetogodišnjaka, počinje sa spravljanjem raznih salata za zimnicu koje kasnije prodaje i kojima dopunjava kućni budžet.

Ova vrijedna i prvenstveno borac žena i majka, Zijada, reče nam da njihova porodica živi od 450 KM mjesečno i da se ne žali, ali za tročlanu porodicu, svi znamo, da je to ipak nedovoljno. Salate koje ona napravi, njen vrijedni suprug, a Hasin otac, prodaje na pijacama u skoro svim bosanskohercegovačkim gradovima. Kupci su kvalitetom salata i više nego zadovoljni.

I vi možete podržati ovu porodicu kupovinom nekih od proizvoda i tako pokazati da smo uvijek tu za one koji se trude i koji se sami bore da preživljavaju kako znaju i umiju. Ukoliko želite da upoznate i ovog zanimljivog, svestranog dječaka i porodicu Jukić sa Bjelava i budete dio ove i uprkos svemu pozitivne priče, kliknite na video ispod.