open-navfaktor-logo
search
Film Zaliv
Hasković i Hadžović, dva Bosanca igraju Crnogorce: "Kažu da nam je akcenat sjajan"
Poznati glumački duo, Adnan Hasković i Muhamed Hadžović, ponovo dijele filmski set. Ovog puta snimaju glavne uloge u crnogorskom filmu "Zaliv" u produkciji Montenegro Max filma, a pod rediteljskom palicom Draška Đurovića.
05.04.2022. u 18:42
get url
text

Hasković i Hadžović od kraja marta snimaju u Boki kotorskoj, a prve scene za film, urađene su krajem septembra prošle godine sa svjetskom glumicom Marizom Berenson.

Kroz nostalgičnu​ ljubavnu priču "Zaliv" obrađuje period pred početak Prvog svjetskoj rata dok je Boka bila pod Austrougarskom.​ Osim Haskovića, Hadžovića i Berenson u filmu igraju i zagrebačka glumica Sanja Vejnović, a​ mlada beogradska glumica Isidora Građanin​ je u glavnoj ženskoj ulozi. Tu su i crnogorski glumci Danilo Babovič, Sanja Popovič, Jelena Rakočević, Tihana Ćulafić, Anđela Radović... Kao i Milica Milsa i Milenko Pavlov.

Internacionalna ekipa intezivno radi na lokacijama u Prčanju, Kotoru, Perastu i Herceg Novom.​

- Zadovoljstvo nam je da ponovo kao dva bh. glumca sarađujemo na istom projektu, i to ne na bilo kakvom, na epohalnom projektu koji se dešava pred sami Prvi svjetski rat u Kotoru. Imamo predivnu saradnju sa svima. Moram posebno da  istaknem Draška Đurovića, reditelja, jednog  strastvenog fanatika filmskog, koji me podsjeća na rahmetli Sulejmana Kupusovića u toj svojoj ekspresiji i tom saživljavanju sa karakterima, sa glumcima, posvećenosti svakom detalju. Osim toga što je sjajan reditelj, divan je čovjek. Također divna je saradnja i sa Karlom Kalezićem, producentom, koji je pravo oličenje crnogorskog čojstva. Kao i Draško naravno. Istakao bih i Isidoru Građanin, našu mladu kolegicu iz Srbije koja igra glavnu žensku ulogu Lizu, naravno i Sanju Vejnović koja je snimala pet dana, pa je otišla u Hrvatsku. Snimanje ćemo ponovo nastaviti u septembru. Svi smo se sprijateljili, imamo predivan odnos kako na setu, tako i iza. Već razmišljamo o nekim budućim projektima – ističe Hasković za Faktor.

Scena iz filma "Zaliv"

Vjeruje da će se saradnja nastaviti, kako u Crnoj Gori, tako u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a garantuje i da će reditelj Draško napraviti sjajan film.

- Drago mi je i da je Fondacija za kinematografiju BiH jednim malim dijelom koproducent na ovom filmu. Ovo će zasigurno biti sjajan film, osjeti se to na snimanju – pojašnjava Hasković.

On i Hadžović, dva Bosanca, u filmu igraju dvojicu Crnogoraca. Prebaciti se s bosanskog na crnogorski akcenat, tvrdi, nije bilo teško...

- Kolega Danilo Čelebić je ujedno i naš lektor. Kaže da zvučimo kao pravi Crnogorci. Komentari su uglanom "kako ste dobro skinuli akcenat". Jedan zanimljiv proces, mnogo se smijemo i zabavljamo, i to je svrha umjetnosti, uz ono da se pošalje važna poruka. Vrlo je važno da svi mi koji sudjelujemo da se zabavljamo, da nam je lijepo, da snimamo na divnim lokacijama, i tek tada nastaju one lijepe i kreativne stvari. Zato sa sigurnošću tvrdim da će ovaj film biti jako dobar. Moram da pohvalim cijelu ekipu, od direktora fotografije do kostimografa, vozača... Svi su divni, zahvalni smo što su nas tako dobro prihvatili – kaže Hasković.  

Koscenarista filma "Zaliv" je Goran Gocić.​ Direktor fotografije Radan Popović, kostimografi Seka Martinović i Tijana Todorović.​

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.