open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Hat-trick Paca Alcacera održao BVB na vrhu tabele
Da BVB i dalje ostane na liderskoj poziciji pobrinuo se Alcacer pogotkom u šestoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 4:3
06.10.2018. u 17:34
get url
text
Borrusia Dortmund

Fantastičnu utakmicu u sedmom kolu njemačke Bundeslige odigrali su fudbaleri Borussije Dortmund i Augsburga, a na kraju su domaći slavili s 4:3.

Gosti su poslije prvih 45 minuta imali minimalnu prednost zahvaljujući pogotku Finnbogasona. Ipak, u nastavku je, na sreću domaćih navijača, proradio fudbaler koji je bio višak u Barceloni, Paco Alcacer.

Prvo je u 62. minuti izjednačio na 1:1, a nakon što je Max u 71. vratio prednost gostima, Alcacer je ponovo zabio za poravnanje deset minuta prije kraja utakmice.

Četiri minute kasnije golom Gotzea Milioneri su stigli do totalnog preokreta, ali je Austrijanac Gregoritsch u 87. zabio za novo izjednačenje rezultata.

Da BVB i dalje ostane na liderskoj poziciji pobrinuo se Alcacer pogotkom u šestoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 4:3.

Vrijedi spomenuti da je Ibiševićeva Hertha odigrala 0:0 u gostima kod Mainza, a bivši Zmaj i kapiten sastava iz Berlina igrao je do 61. minute utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.