Saradnja

HDZ BiH i HDZ 1990 zajedno u svim budućim aktivnostima

Objavljeno: 26.06.2019. u 13:34

Naglašeno je kako stranački dužnosnici ostaju pri ranijem dogovoru i opredjeljenju da kroz Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupaju kao jedno tijelo

FOTO: HDZ BiH

Rukovodstva HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 predvođena predsjednicima Draganom Čovićem i Ilijom Cvitanovićem razgovarala su u srijedu u Mostaru o saradnji stranaka na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, sukladno potpisanom međustranačkom sporazumu.

Ocijenjeno je kako se dosadašnja saradnja i dogovori provode u više smjerova djelovanja te kako je saradnja dobra. Naglašeno je kako stranački dužnosnici ostaju pri ranijem dogovoru i opredjeljenju da kroz Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupaju kao jedno tijelo, a posebno vezano uz aktivnosti izmjena Izbornog zakona.

Stranačke delegacije i danas su pozvale legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice na postizanje zajedničkog dogovora pri uspostavi vlasti i izmjena Izbornog zakona BiH, po načelu legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim nivoima, saopćio je HDZ BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije