open-navfaktor-logo
search
Videosastanak
HDZ BiH: Ukinuti stanje nesreće i dodatno pomoći privredi
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u srijedu videosastanak koordinacije sa zvaničnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH, na kojem je istaknuto kako je potrebno pokrenuti inicijativu ukidanja stanja nesreće i dodatno pomoći privredi.
27.05.2020. u 11:16
get url
text

Na sastanku je analiziran rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprečavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, privredu i funkcioniranje građana.

Zvaničnici su kroz raspravu istaknuli kako se privredi mora dodatno posvetiti kako bi se u potpunosti pokrenuli svi procesi koji su zbog pandemije bili u zastoju, saopćio je HDZ BiH.

Komentirana je i zdravstveno-epidemiološka situacija, koja je ocjenjana stabilnom. Zvaničnici su naglasili kako bi bilo važno pokrenuti inicijativu za ukidanje stanja nesreće u Federaciji BiH, uz naglasak na pridržavanju mjera socijalnog razmaka.

Stanje se normalizira, životni tok se mora nastaviti ali se mora biti na oprezu, zaključili su sugovornici.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciju u Federaciji BiH, zvaničnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te ministri u Vladi Federacije BiH, naglasili su važnost političkih aktivnosti, potrebu vraćanja normalnom načinu rada, pokretanju nove inicijative i odluke te ublažavati sve posljedice pandemije, navodi u saopćenju HDZ BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.