Protiv ovog amandmana bili su vijećnici HDZ-a, suzdržano troje vijećnika iz HRS-a (Hrvatske republikanske stranke). Suzdržani su bili i Velibor Milivojević iz Ostajte ovdje, kao i Boška Ćavar iz Naše stranke.

Bilo je tužno gledati izjašnjavanje vijećnika 

- Ne znam kako bih komentarisala ovakvo glasanje, osim kao tužno. Skokovi sa Starog mosta su najstarija manifestacija u gradu Mostaru. Tačnije, ove godine će se održati 455. tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta. Ova manifestacija, da je sreće, bila bi proglašena davno manifestacijom od posebnog značaja za Grad Mostar. Njeno finansiranje je davno trebalo naći posebno mjesto u budžetu Grada Mostara. Nažalost, to nije ni blizu toga - govori nam vijećnica Adela Gosto i dodaje:

- U najmanju ruku bilo je bolno i tužno vidjeti izjašnjavanje ovih vijećnika o manifestaciji koja osim tradicionalnog, kulturnog i sportskog značaja, igra veliku ulogu i u ekonomskom segmentu za Grad Mostar. Ovo je turistička senzacija, a turizam je u Mostaru osnovna grana privrede. Deseci hiljada turista samo taj dan dođu u naš grad da bi gledali mostarske skokove. Ovi skokovi su mnogo veća promocija Mostara od štandova na Međunarodnom sajmu gospodarstva koji se finansiraju iz budžeta.

Kaže kako je manifestacija Skokovi sa Starog mosta prepoznata u svijetu, ali ne i u Mostaru.

- Skokovi sa Starog mosta su puno stariji i od nas i do politike, te će se nastaviti održavati i kada nas ne bude. Skokovi su preživjeli sve režime, tako će preživjeti i ovaj. Skokova će biti dok god postoji ijedan Mostarac koji diše - poručila je Gosto.

Naša stranka je različito glasala 

Kod ulaganja amandmana Gosto je ukazala da organiziranje ove manifestacije košta oko 40.000 KM i da bi 15.000 KM bio samo dio.

- Budžet Grada Mostara iznosi 91 milion KM sa prenesenim sredstvima. Amandmani koji su predloženi na budžet nisu odbijeni u bukvalnom smislu, rečeno je da će se naći načina da se realiziraju. Grad Mostar će pomoći i Skokove sa Starog mosta. Moram kazati da je Koalicija za Mostar jednoglasno podržala amandman kolegice Adele Gosto. Nisu glasali vijećnici HDZ-a, suzdržani su bili iz HRS-a, iz Ostajte ovdje i jedna članica Naše stranke Boška Čavar. Da bi amandan prošao, mora imati 24 ruke isto kao i budžet. Teoretski je mogao proći, ali eto Naša stranka je glasala različito. Slažem se da treba skokove podržati i da se iz budžeta dobiju sredstva - rekao nam je Adil Šuta (SDA), vijećnik Gradskog vijeća Grada Mostara.