open-navfaktor-logo
search
Pozivaju na dijalog
HDZ se oglasio saopćenjem za javnost: Nema više uvjetovanja, formirajmo vlast
Time će ta stranka, vjeruju, pod okriljem neosporive i potpune ravnopravnosti, te uzajamnog uvažavanja, "još jednom potvrditi svoju apsolutnu posvećenost euroatlanskim integracijama"
04.08.2019. u 13:26
get url
text

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH oglasila se saopćenjem za javnost kojim "apeliraju na uspostavljanje konstruktivnog dijaloga u cilju žurne uspostave vlasti".

- Usaglašavanjem naših stavova u procesu rješavanja otvorenih pitanja o kojima ovisi stabilnost i prosperitet BiH, HDZ ističe kako će skupa s partnerima raditi na zajedništvu u BIH, a koje uvažava stavove i interese konstitutivnih naroda i svih ostalih naših građana – navodi se u saopćenju.

Time će ta stranka, vjeruju, pod okriljem neosporive i potpune ravnopravnosti, te uzajamnog uvažavanja, "još jednom potvrditi svoju apsolutnu posvećenost euroatlanskim integracijama".

- Zalažući se za implementaciju izbornih rezultata Općih izbora 2018. godine, uz uvažavanje post-izbornih partnera na bošnjačkoj i srpskoj strani, HDZ poziva na žurno formiranje vlasti bez daljnjeg uvjetovanja – pišu u saopćenju.

Dodaju da su poštivanje izbornih rezultata, Ustava i načela ravnopravnosti uz nužnost istinske zaštite prava konstitutivnog naroda interesi nevladine organizacije Hrvatski narodni sabor (HNS) i HDZ-a na kojima grade političku saradnju s partnerskim strankama.

- Istovremeno, HDZ pozdravlja sve dobronamjerne napore i izražava nadu za saradnjom u sklopu političke korektnosti i odgovornosti svih partnera koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda BiH – zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.