open-navfaktor-logo
search
Remi u derbiju
Hebibović ukrao pobjedu Tuzlacima: Sarajevo u finišu do boda na Tušnju
Prvi put ove sezone Tuzla City nije uspio slaviti pred svojim navijačima.
03.10.2021. u 18:56
get url
text

U derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City i Sarajevo podijelili su bodove na Tušnju odigravši meč rezultatom 1:1.

Domaći su poveli na samom startu meča, a gosti poravnali u finišu.

Tuzlaci su do prednosti stigli golom Krpića. On je mrežu Sarajeva zatresao u 5. minuti. Nukić je prošao po desnoj strani i centrirao, a Krpić glavom zakucao loptu pod prečku.

Prije vodećeg gola Džafić je pogodio stativu, a isti igrač zaprijetio je i u 10. minuti kada je njegov šut odbranio Dizdarević.

Najbolju šansu Sarajevo je imalo u 39. minuti kada je Cmiljanić pobjegao svom čuvaru, šutirao, ali Fejzić je odbranio.

Mogao je domaći tim u 58. minuti uduplati prednost kada je Dupovac poklonio loptu Džafiću, međutim Dizdarević je ponovo izašao kao pobjednik.

Kada se činilo da će Tuzla City upisati novu pobjedu, Sarajevo dolazi do poravnanja. Pogodio je rezervisa Hebibović. On je dalekometnim udarcem uhvatio na spavanju golmana Fejzića.

Zahvaljujući ovom rezultatu, na reprezentativnu pauzu s prvog mjesta ide ekipa Zrinjskog. Mostarci su lideri s 27 bodova, a Tuzla City ima bod manje, ali i meč manje. Sarajevo je na trećem mjestu sa 18 bodova na kontu, Sloboda na četvrtoj poziciji ima 17...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.