Hercegovac seli u Indianu za 21 milion dolara

Objavljeno: 08.07.17 u 12:09

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović (28) karijeru će nastaviti u ekipi Indiana Pacersa s kojima je dogovorio dvogodišnju saradnju vrijednu 21 milion dolara, objavilo je više američkih medija.

Bogdanović i Teletović u vrijeme dok su nosili dres Nesta FOTO: ARHIV
Bogdanović i Teletović u vrijeme dok su nosili dres Nesta FOTO: ARHIV

Sve do petka Bogdanović je bio ograničeni slobodni igrač, odnosno njegov posljednji klub Washington Wizardsi imali su pravo zadržati ga ukoliko izjednače najbolju finansijsku ponudu koju naš igrač dobije od nekog drugog kluba. No, Wizardsi su odlučili odreći se tog prava i Bogdanović je postao neograničeni slobodni igrač.

Samo nekoliko sati potom iz dobro obaviještenih izvora stigla je informacija kako je Bogdanović sve dogovorio s Pacersima iako klub još nije službeno objavio angažman hrvatskog krila, inače rođenog Mostarca.

Prošlu sezonu Bogdanović je započeo u Brooklyn Netsima za koje je odigrao 55 utakmica u kojima je prosječno postizao 14.2 poena, 3.6 skokova i 1.6 asistencija, da bi u veljači prešao u Washington Wizardse za koje je ulazeći s klupe u 26 utakmica ligaškog dijela sezone prosječno ubacivao 12.7 koševa, 3.1 skokova i 0.8 asistencija. U doigravanju je minutaža našeg igrača bila manja pa je u 13 odigranih dvoboja postizao 8.8 poena, 4.3 skoka i 0.7 asistencija.

U svoje tri dosadašnje sezone provedene u NBA ligi Bogdanović je odigrao 238 utakmica u ligaškom dijelu te je postizao 11.3 koševa, 3.1 skokova i 1.2 asistencija, dok je u 19 utakmica u doigravanju na prosjecima od 9.3 ubačaja, 4.2 skoka i 1.0 asistencije, a u vrijeme dok je igrao u Netsima dijelio je svlačionicu s našim Mirzom Teletovićem.