open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Hercegovački derbi bez pobjednika: Željo savladao Tuzla City, da li su gosti oštećeni?
Fudbaleri Željezničlara savladali su Tuzla City i potvrdili drugu poziciju uoči starta trećeg dijela sezona. Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog završen je bez pobjednika - 1:1.
08.03.2020. u 19:52
get url
text

Željezničar je dominirao u prvom dijelu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. U nekoliko navrata pokušao je Veselinović, potom su u prilikama bili Sadiković, Kosorić, Lendrić, no promjene rezultat nije bilo.

{$galerijaFotografija}

U drugom poluvremenu domaćim je trebalo samo pet minuta da dođu do prednosti. Kostić je nespropisno zaustavio Ramovića i dobio drugi žuti (crveni) karton, a Semir Štilić majstorski je pogodio za erupciju oduševljenja na Grbavici. Definitivno, zbog ovakvih poteza i golova dolazi se na utakmice...

Nekoliko minuta kasnije Fejzić je čudesno, u nekoliko sekundi, odbranio je tri stopostne prilike (Veselinović, Štilić, Sadiković).

Nevjerovatno je ono je šta je promašio Ivan Lendrić u finišu utakmicu. U nastavku akcije povrijedio se sjajni golman Fejzić, koji je morao napustiti igru. 

Gosti su u 87. minuti tražili penal nakon duela Stevanovića i Crnkića, ali se sudija Topalović nije oglasio što je izazvalo buru protesta gostiju iz Tuzle. Epilog svega je žuti karton za trenera Elvira Baljića. Stiče se dojam da je Topalović pogriješio u ovoj situaciji...

Hercegovački derbi u istom terminu igrali su Široki Brijeg i Zrinjski.

Gosti su poveli u 25. minuti, a pogodak su kreirali povratnici u mostarski klub - Bilbija i Filipović. Prvom je golma domaćih skinui zicer, a drugi je ispratio odbijenu loptu i pogodio za veliko slavlje gostujućih navijača.

Ipak, Široki je brzo vratio u igru i izejdnačio rezultat. Barišić je centrirao sa lijeve strane, a Ćorić pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Rezultati by SofaScore

FK Željezničar - FK Tuzla city 2 08.03.2020.
1 od 25
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.