open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Hercegovački derbi na Pecari, Borac na popravnom u Vrapčićima, Željo bez prava na kiks
Fudbaleri Sarajeva potvrdili su najbolju startnu poziciju uoči posljednje trećine BHT Premijer lige BiH, a večeras ćemo znati i konačnu tabelu na osnovu koje će biti odrđen raspored za posljednjih 11 kola.
08.03.2020. u 08:16
get url
text

Sva tri današnja meča su itekako zanimljiva, a program počinje u 14.30 sati kada na stadionu Vrapčići u Mostaru Velež dočekuje ekipu Borca. Banjalučani su očajni u proljetnom dijelu sezone, a već nakon tri utakmice promijenili su trenera.

Nakon remija protiv Širokog Brijega na Pecari, kada su ispustili 2:0, uslijedili su porazi od Sarajeva (u prvenstvu) i Željezničara (Kup BiH), pa je Branislav Krunić dobio otkaz, a umjesto njega imenovan je Vlado Jagodić. Iskusnom strategu ovo će biti peti mandat na klupi Borca.

S druge strane Velež u dva proljetna nastupa osvojio četiri boda (pobjeda protiv Zvijezde 09 i remi na gostovanju kod Tuzla Cityja) i još su bez primljenog gola.

Od 18 sati igrat će se dva derbija. Bitka za Hercegovine je na Pecari, gdje će Široki Brijeg ugostiti zahuktali Zrinjski.

Mostarci imaju stopostotan učinak u proljetnom dijelu sezone (tri od tri), dok su Širokobriježani uz remi sa Borcem ostvarili gostujuću pobjedu protiv Mladosti, a izborili su i prolaz u polufinale Kupa BiH nakon penala protiv Olimpika.

Zanimljivo će biti i na Grbavici, gdje će gostovati Tuzla City. Građani su u drugi dio sezone ušli s velikim ambicijama, ali su doživjeli dva poraza (Sarajevo u prvenstvu i Zrinjski u Kupu), te uz mršavi remi sa Veležom nisu opravdali apetite navijača i čelnika kluba.

A da će Grbavici biti stadion na kojem će se teško iskupiti potvrđuju i rezultati Želje. Izabranici Amara Osim prepuni se sampouzdanja nakon što su u srijedu u Banjoj Luci savladali Borac. Domaći će imati i veliku podršku s tribina, jer će im ovo biti prva domaća utakmica u ovoj polusezoni. Plavi imaju šampionske ambicije, a s obzirom na to da je Srajevo jučerašnjom pobjedom otišlo na "plus 6", jednostavno, nemaju pravo na kiks. 

Rezultati 22. kola

BIJELJINA: Radnik - Zvijezda 09 5:1
TUZLA: Sloboda - Čelik 2:1
SARAJEVO: Sarajevo - Mladost 2:1

Nedjelja, 14.30 sati

MOSTAR: Velež - Borac (Adis Mulahasanović, Moamer Čaušević, Stefan Tešanović)

Nedjelja, 18 sati

SARAJEVO: Željezničar - Tuzla City (Sabrija Topalović, Damir Lazić, Mirza Demir)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Zrinjski (Haris Kaljanac, Amir Kadić, Enes Đozić, Ermin Sivac, Admir Musić)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.