open-navfaktor-logo
search
Akcija Nokaut
Hercegovci "pali" zbog droge: SIPA uhapsila sedam osoba
Sedam osoba uhapšeno je u okviru akcije kodnog naziva "Nokaut" koju danas realiziraju policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".
15.06.2021. u 14:28
get url
text

- U toku su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje "Cannabis sativa", preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – navode iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane navedene aktivnosti.

Navode da se akcija realizuje po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.