open-navfaktor-logo
search
Čudo
Heroj u kopačkama: Cazorla postigao gol nakon dvije godine
Operisan je čak 11 puta, a u jednom trenutku je imao i problem sa bakterijom koja je "pojela" osam centimetara tetive na članku
05.10.2018. u 10:47
get url
text

Španski fudbaler Santi Cazorla sinoć je u sudijskoj nadoknadi utakmice donio bod Villarrealu na gostovanju kod moskovskog Spartaka, i tako zatresao mrežu prvi put nakon dvije godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cazorla je posljednji put postigao gol u septembru 2016. godine dok je igrao za Arsenal. Nakon toga je doživio tešku povredu Ahilove tetive koja ga je od terena odvojila dvije godine.

Operisan je čak 11 puta, a u jednom trenutku je imao i problem sa bakterijom koja je "pojela" osam centimetara tetive na članku. Nakon jedne od operacija Cazorli je dobio gangrenu i rečeno mu je da je mogao izgubiti nogu te da treba biti sretan ukoliko ponovo bude hodao. Posljednju operaciju, tokom koje mu je rekonstruisana Ahilova tetiva, imao je u maju ove godine. Doktori su u desni zglob presadili kožu sa njegove lijeve ruke.

Cazorla se u julu ove godine odlučio vratiti u Villarreal. U dresu Žute podmornice ove sezone odigrao je osam utakmica i sinoć konačno postigao gol nakon dvije godine. Susret drugog kola grupe G u Moskvi je završen rezultatom 3:3.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.