open-navfaktor-logo
search
Grom u njedrima Igmana
Heroje odbrane Bosne i Hercegovine čuvamo od zaborava
U organizaciji Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza Grom u njedrima Igmana danas je na Brezovači i Hadžićima obilježena trideseta godišnjica od pogibije Vuka sa Igmana, Čedomira Domuza. Tom prilikom pred oko 250 saboraca Čedomira Domuza prikazan je film mladog autora dokumentarnih filmova Armina Čolakovića Čedomir Domuz – Grom u njedrima Igmana.
30.07.2022. u 16:19
get url
text

- Bosna i Hercegovina zaista ima svoje heroje... Čedu, Smaju, Sretu, Belog i brojne druge. Svaka naša ulica i kuća ima svog heroja, heroja koji je branio svoj kućni prag i znamo da bi svaki od njih mogao da ispriča svoju priču. Pričajte je, da se ne zaboravi jer je važno zbog generacija koje dolaze – rekao je Armin Čolaković, autor filma.

{$galerijaFotografija}

- Posebno zadovoljstvo, nama kao porodici pričinjava činjenica da se za heroje odbrane Bosne i Hercegovine zanimaju mladi ljudi, koji su u ratu bili djeca. Važno je da njegujemo kolektivnu kulturu sjećanja na naše heroje. Zahvaljujući, koproducentu filma BHTelecomu, potpredsjedniku FBiH Milanu Dunoviću, Fondu Memorijala KS te firmi PROX d.o.o. priča o heroju sa Igmana, Čedomiru Domuzu bit će sačuvana od zaborava za generacije koje dolaze – rekla je Sanja Sadiković, kćerka Čedomira Domuza.

Skupu se obratio i načelnik općine Hadžići, Hamdo Ejubović, koji je zamolio sve branitelje Bosne i Hercegovine da, ma koliko teško da bilo, pričaju svoje priče kako nam se zlo koje nas je zadesilo u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu, ne bi ponovilo.

295104324_786146655727302_6334713140116314457_n.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.