Hipnotizer ljepšeg spola slavi rođendan: Ljepotan anđeoskog lica izluđivao je žene

Objavljeno: 09.11.17 u 16:24

Najpoznatiji francuski glumac Alain Delon rođen je na današnji dan 1935., a ženama je bio magnetski privlačan. Slavni slamatelj ženskih srca jednostavno je hipnotizirao ljepši spol.

 

Filmski producent, biznismen, kolekcionar umjetnina, magnetski privlačan glumac i arogantan zavodnik - sve je to Alain Delon, koji se na filmu pojavio kao 22-godišnjak i ubrzo postao jedan od najatraktivnijih i najtraženijih mladih francuskih glumaca.  

Rođen je na današnji dan 1935. godine u Sceauxu kod Pariza kao jedino dijete u braku kino operatera i apotekarke, koji je završio razvodom kada je Alain imao četiri godine.

Odrastao je s udomiteljima. Kao školarac bio je živahan pa je zbog stalnih nevolja s profesorima često mijenjao škole. Učio je mesarski zanat kod očuha, a sa 17 godina pridružio se francuskim marincima i ratovao u Prvom indokineskom ratu. Jedno vrijeme je proveo i u maloljetničkom zatvoru, a kad se vratio u Pariz radio je kao konobar, raznosač novina i vratar u trgovačkom centru. 

Drska ljepota seks simbola 60-ih

Poznanstvo s glumicom Briggitte Auberovou bilo je ključno za njegov život, jer ona ga je počela podučavati glumi i omogućila mu ulazak u umjetničke krugove, gdje je odmah zapažen zbog atraktivnog izgleda, ali i velikog talenta.

Prva velika ljubav harizmatičnog zavodnika drske ljepote i seks simbola 60- ih bila je prelijepa austrijska glumica Romy Schneider, koju je upoznao na snimanju filma 1958. godine. Ludo su se zaljubili i postali i jedan od najslavnijih parova filmske industrije. Ona je bila toliko luda za njim, da je bila spremna odreći se cijeloga svijeta samo da postane Delonova žena. 

A kako i ne bi... Mladi Delon je bio neodoljiv, hipnotizirao je žene, bio je najpoželjniji muškarac na svijetu, talentiran i silno šarmantan. Njegov rafinirani izgled, muževna fizionomija i ugodan glas, doslovno su bacali žene u trans.

"Vraćam ti tvoje srce.. odlazim"

Par se i vjerio, ali onda je uslijedio šok. Nakon pet godina veze i zaruka iznenada joj je poslao pismo: “Zbogom! Vraćam ti tvoju slobodu i tvoje srce!” Ostavio joj je i buket crvenih ruža i poruku: “Otišao sam s Nathalie u Meksiko“'.

Druga žena zvala se Nathalie Barthélemy, s kojom se vjenčao 1964. i dobio sina Anthonyja. Romy je zatim pokušala samoubistvo, prerezavši vene na rukama. 

Potkraj 1968. našao se u središtu velikog skandala oko ubistva njegova tjelohranitelja Stevana Markovića. Delon tada priznaje bliske veze s podzemljem, ali ga oslobađaju krivice za Markovićevu smrt. Afera čak nije ni naudila njegovoj karijeri.

Nakon toga, počeli su mu nuditi uloge u kriminalističkim filmovima, a publika ga je nakon afere uživala gledati u tim ulogama. Delon je inače dobitnik najvećih evropskih glumačkih nagrada, snimio je više od 100 filmova, uključujući nekoliko klasika snimljenih pod klapom najprestižnijih evropskih reditelja, poput Melvillea, Viscontija i Godarda.

Uz bivšu djevojku bio i na samrti

Delon je nakon braka s Nathalie 15 godina bio u vezi sa francuskom glumicom Mireille Darc uz koju je, iako je njihova veza davno prekinuta, bio u posljednjim trenucima njezinog života. Glumica je umrla prije tri mjeseca, a ona i Delon su i nakon prekida ljubavne veze ostali veliki prijatelji. Delon je 1987. upoznao nizozemsku manekenku Rosalie van Breemens, s kojom je proveo sljedećih 15 godina i dobio dvoje djece. Svojevremeno, i to dok je bio u vezi sa Schneider, imao aferu s njemačkim modelom i pjevačicom Nico. 

“Trebao sam oženiti Romy“

Kada je Romy Schneider 1982. godine umrla, na njezin sanduk Delon je položio komad papira s riječima:

- Nikad nisi bila tako lijepa. Vidiš, ipak sam za tebe naučio nekoliko riječi na njemačkom – volim te, ljubavi moja.

Alain Delon je godinama kasnije priznao kako žali što se nikad nije oženio s Romy.

- Bila je velika ljubav mog života - prva, najjača i, nažalost, najtužnija. Žao mi je što se nismo vjenčali, ali nisam siguran da li bi to promijenilo njezinu sudbinu. Nisam siguran bismo li uspjeli biti sretni. Romy je prebrzo postala zvijezdom, mnogo prije nego što je odrasla. Nije bila spremna za slavu, za težinu koju nosi ova profesija. Napadali su je, osuđivali, silovali njezinu intimu. Njezin je život bio niz razočaranja, lomova i nesreća. Bila je strahovito usamljena. Znao sam da će umrijeti od slomljena srca - kazao je Delon

Francuzi: On je arogantni provokator ali je naša legenda

Delonovi ispadi, egocentričnost, arogantnost da o sebi često govori o trećem licu jednine, provokacije poput kvalificiranja homoseksualnosti “neprirodnom”, pridonijeli su padu popularnosti u rodnoj Francuskoj. U istraživanju iz 2013. godine čak 55 posto Francuza reklo je da ga ne voli, jer ga smatraju “megalomanijakom”, “provokatorom” i “galamdžijom”.

Usprkos tome, status glumačkog superstara i legende francuskog filma niko mu ne osporava.