open-navfaktor-logo
search
"Desetka" Mladosti
Hiroš za Faktor: Duel sa Željom je uvijek dodatni motiv, prerano su nas otpisali
Prošle sezone smo poslije pet kola bili posljednji, a na kraju protekle sezone nam je nedostajalo par bodova da završimo u Evropi, kaže veznjak Mladosti
25.07.2019. u 12:03
get url
text

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja pripredili su jedno od najvećih iznenađenja, ako se tako uopće može okarakterisati pobjeda od 3:1 u gostima kod Veleža.

Ekipa Elvedina Beganovića u ovom susretu povela je već u 11. minuti utakmice golom Matthiasa Fanima, kojem je prethodila odlična "krađa" lopte i još bolja asistencija Amera Hiroša, koji se ovog ljeta vratio u Mladost nakon što mu je istekla posudba u Olimpiku.

- Pobjeda na startu sezone je uvijek važna i jako bitna za nas jer porazom niko ne voli otvoriti sezonu. Mi smo znali da možemo parirati Veležu, a na pravi način smo iskoristili i šanse koje smo stvorili. Uz to je naš golman (Semir Bukvić, op. a.) bio izuzetno raspoložen, a pored toga je bilo još nekih stvari koje su nama išle na ruku - kazao je Amer Hiroš na početku razgovora za Faktor.

Ni povreda Kenana Horića, jednog od najiskusnijih u ekipi Mladosti, nije spriječila goste da pariraraju protivniku.

- Sigurno da je Horić jedan od bitnijih igrača u našoj ekipi, ali mislim da ima tu fudbalera koji mogu kvalitetno zamijeniti njega, mene, bilo koga.... Pokazali su to Biber i Hrustanović, i to na pravi način.

Gostujući trijumf u Vrapčićima zasigurno će biti dodatni motivacioni faktor pred gostovanje Željezničara na MGM Farm Areni. Plavi nikada do sada nisu uspjeli savladati Mladost u gostima, a "desetka" tima iz Doboja kod Kaknja, koja je ponikla upravo na Grbavici, kaže kako njegovi saigrači imaju svoju računicu.

- Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu. Već smo se početkom sedmice počeli pripremati za duel sa Željezničarom. Mi ćemo ići na pobjedu jer je to jedini ispravan način razmišljanja. Zasigurno da je je ova utakmica za mene poseban motiv, kao i za sve, ali i sve druge koji su ponikli u Želji je dodatni izazov - naglasio je Hiroš.

Prije početka nove premijerligaške sezone mnogi su na Mladost gledali kao na jednog od kandidata koji će se boriti za opstanak, a onda su Beganovićevi izabranici utišali euforiju navijača Veleža.

- Nešto slično, ako se dobro sjećam, dešavalo se i prošle sezone kada smo poslije pet kola bili posljednji, a na kraju protekle sezone nam je nedostajalo par bodova da završimo u Evropi. Imamo trenera kojeg slušamo i ne zanimaju nas priče sa strane - poručio je veznjak Mladosti.

I dok se odmarao uz poznatu igricu "Football Manager", zanimalo nas je koji je to učinak s kojim bi Hiroš bio zadovoljan u ovoj sezoni.

- Vjerujte da mi je najvažnije da ekipa igra dobro, da ostvaruje željene rezultat, a vjerujem da ćemo kroz kvalitetne igre ekipe i mi fudbaleri na kraju biti zadovoljni svojim učinkom i statistikom - rekao je na kraju "menadžer" Hiroš, koji nam je otkrio da na popularnoj igri uglavnom bira West Ham i reprezentaciju Engleske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.