open-navfaktor-logo
search
Pred 40.000 navijača
Historijski derbi na Koševu: Željezničar čestitao Zubandan!
Plavi su izveli kontranapad preko Pehlivanovića i Šopovića, a za realizaciju se pobrinuo Zubanović
05.06.2019. u 11:02
get url
text

Na današnji dan prije 21 godinu odigrano je finale play-offa za prvaka BiH između Željezničara i Sarajeva, a Plavi su slavili golom Hadisa Zubanovića u 90. minuti susreta.

Utakmica je odigrana 5. juna 1998. godine na Koševu pred 40.000 gledalaca. U odličnom ambijentu fudbaleri obje ekipe su pružili jako dobru predstavu, a za veliko slavlje navijača Željezničara pobrinuo se Zubanović.

U 90. minuti susreta Željezničar je izveo kontranapad preko Pehlivanovića i Šopovića, a za realizaciju se pobrinuo Zubanović, miljenik svih navijača Željezničara.

Tim pogotkom Plavi su osvojili prvu poslijeratnu titulu pod nadzorom UEFA-e, a navijači Željezničara svake godine 5. juni obilježavaju kao "Zubandan", piše zvanična stranica FK Željezničar.

FK Sarajevo - FK Željezničar 0:1

Stadion: Koševo. Sudije: Lutz Srohlich, Frank Schumacher, Markus Scheibel (Njemačka)

ŽELJEZNIČAR: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Biščević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatić, S. Žerić (Šopović), Gredić, Vazda i Zubanović.

SARAJEVO: Dedić, Beganović, Hosić, Hadžispahić, Smiječanin, Selimović, Valentić (Čenan), Ihtijarević (Zahirović), Gogalić, Avdić i Granov (Begić).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.