Kakva uvertira

Hit na društvenim mrežama: Himna Lige prvaka smirila uplakanu bebu

Objavljeno: 11.02.2019. u 20:54

Zanimljiv video klip u kojem roditelji uplakanu bebu smiruju himnom Lige prvaka postao je pravi hit na društvenim mrežama

FOTO: SCREENSHOT

Pauzi u Ligi prvaka je došao kraj, a nova uzbuđenja u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju očekuju nas već u utorak kada će snage u prvim mečevima osmine finala omjeriti Roma i Porto, odnosno Manchester United i PSG.

Jasno je i da ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini željno iščekuju nastavak takmičenja u Ligi prvaka.

Mnogo je onih koji će sutra od 21 sati zbo našeg Edina Džeke pratiti duel sa Olimpica u kojem će Vučica gostiti Porto, ali sigurno je da ima i onih koji će radije gledati preporođeni Manchester United protiv oslabljenog PSG-a.

Prva asocijacija na Ligu prvaka svakako je prepoznatljiva himna ovoga takmičenja.

Kada je UEFA 1992. godine angažovala Tonyja Brittena da aranžira himnu za tada novoformirano takmičenje, vjerovatno nije ni slutila da će ljudi 27 godina kasnije adaptiranom melodijom "Zadoka" od Georga Friedricha Händela smirivati rasplakane bebe.

Da, upravo tako. Zanimljiv video klip u kojem roditelji uplakanu bebu smiruju himnom Lige prvaka postao je pravi hit na društvenim mrežama.

 

Väluppfostrad @championsleague

A post shared by Dibo Wisam (@dibowisam) on

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije