navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljepota kože

Hit u svijetu ljepote: Osim za osvježenje za šta još možete korisititi kiselu vodu

Kisela voda je ono za čime najčešće posežemo kada nam treba osvježenje, no jeste li znali koliko ti omiljeni mjehurići mogu utjecati na ljepotu kože.  

Objavljeno: 04.11.2020. u 08:55
get url
text

Umivanje kiselom vodom je pravi hit u svijetu ljepote i daleko više od običnog beauty hira. Ovaj jednostavan trik dovodi do blistave i besprijekorne kože. Takozvani “fizzy face cleanse” tretman je postao jako popularan u Japanu i Južnoj Koreji.

Sigurno se pitate zbog čega je kisela voda toliko bolja za kožu od vode sa česme. Naime, voda sa česme ima pH vrijednost 7, dok gazirana voda ima pH od 5.5, koji je isti kao pH ljudske kože, što znači da neće iritirati lice.

Kisela voda je bolja i zbog toga što mjehurići pomažu razbijanju nečistoća i ulja u porama, što znači da će čišćenje biti daleko dublje i manja je vjerovatnoća da će se pojaviti akne. Također, CO2 pojačava cirkulaciju u koži lica, što koži daje zdraviji izgled.

Postupak umivanja gaziranom vodom je jako jednostavan. Pokvasite lice kiselom vodom, potom ga očistite kao obično, operite kiselom vodom i na kraju istapkajte i osušite peškirom.