open-navfaktor-logo
search
Šef zatvora pojasnio
Hoće li jedan od najokrutnijih hrvatskih ubica imati povlastice jer se oženio?
Sisački monstrum hladnokrvno je ubio djevojku (16), penzionera i policajca. Uz to ima pokušaj ubistva, opljačkao je banku i držao taoce, a na slobodu izlazi 2025
24.10.2019. u 22:13
get url
text

Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih hrvatskih ubica oženio se u lepoglavskom zatvoru za 20-godišnju Zagrepčanku.

Sisački monstrum hladnokrvno je ubio djevojku (16), penzionera i policajca. Uz to ima pokušaj ubistva, opljačkao je banku i držao taoce, a na slobodu izlazi 2025.

Mlada je Zagrepčanka Mlađanu pisala, a onda je došla u zatvor na vjenčanje. Zloglasni ubica nikad je prije nije vidio.

Šef Lepoglave: Benefita nema na početku

Šta sklapanje braka znači za boravak Srđana Mlađana u zatvoru, Nova TV je pitala Dražena Posavca, upravitelja kaznionice u Lepoglavi.

Posavec ne može komentirati pojedinačni slučaj, ali oženjeni zatvorenici imaju pravo na dvije posjete mjesečno. Dio zatvorenika svojim ponašanjem može zaslužiti i posebnu pogodnost da tu posjet u provede u posebnoj prostoriji sa supružnikom.

- Samo stupanje u brak zatvorenicima ne donosi apsolutno nikakve benefite u početku. Sukladno procjeni stručnog tima, on ostvaruje ili ne ostvaruje određene pogodnosti - rekao je Posavec te dodao kako brak ne znači ni da će zatvorenik ranije izaći iz zatvora.

- Činjenica da je u braku može poticajno djelovati u smislu da očuva taj brak i ako su tu djeca, i zapravo da se ima gdje vratiti u socijalno okruženje - kaže Posavec.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.