open-navfaktor-logo
search
Trener PSG-a otkrio
Hoće li Lionel Messi zaigrati protiv Bayerna?
Lionel Messi, napadač Paris Saint-Germaina (PSG), bit će na raspolaganju za utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna iz Minhena, koja je na programu u utorak, prenosi Anadolija.
10.02.2023. u 14:38
get url
text

Messi je zbog povrede tetive izostavljen iz tima za utakmicu protiv Monaca u narednoj ligaškoj utakmici koja se igra u subotu.

Argentinac se povrijedio na utakmici protiv Marseillea u srijedu u kojoj je klub iz Pariza poražen sa 2:1.

- Leo neće biti dostupan za sutrašnju utakmicu protiv Monaca. On će nastaviti sa treninzima u ponedjeljak, dan prije utakmice protiv minhenskog Bayerna - rekao je trener PSG-a Christophe Galtier.

PSG je lider u francuskoj ligi sa osam bodova, ali povrede ključnih igrača dolaze u kritičnom trenutku sezone.

Francuski napadač Kylian Mbappe povrijedio je mišić na lijevoj nozi protiv Montpelliera 1. februara i propustit će utakmice protiv Monaca i Bayerna. Brazilski napadač Neymar propustio je dvije utakmice francuske lige ovog mjeseca zbog problema sa preponama, ali se vratio za Kup Francuske.

PSG je bio neporažen u svim takmičenjima od avgusta do decembra, ali je tim izgubio od Lensa i Rennesa u ligi prošlog mjeseca, te je ispao od Marseillea u Kupu Francuske.

- Znamo važnost Lea u našoj igri. Zbog njegovog odsustva, možda ćemo morati igrati drugačije da bismo imali čvršći i kompaktniji tim - rekao je Galtier. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.