navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tragom vijesti

Hoće li Novak Đoković graditi hotel u Visokom i šta o tome kaže Semir Osmanagić

Nakon posljednje posjete Novaka Đokovića Visokom počelo se govoriti kako je ovaj najbolji teniser na svijetu kupio zemljište u ovom gradu, nadomak tunela Ravne gdje namjerava graditi hotel.

Objavljeno: 24.10.2020. u 10:09
get url
text

U Visokom ova se vijest brzo proširila.

Mještani koji žive i rade u blizini tunela Ravne i kompleksa piramida koje je otkrio istraživač Semir Osmanagić ovu vijest su dočekali sa radošću u nadi da će uskoro početi izgradnja kako bi Visoko dobilo reprezentativan objekat koji bi ugošćavao turiste iz cijelog svijeta.

Kako kažu za Faktor, nadaju se i da bi Đoković ulaganjem u Visokom privukao i brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta, ali i show biznisa.

- Čuo sam od pouzdanih osoba da zaista jeste kupio zemljište u blizini samog ulaza u tunele, ali detalje zaista ne znam – kaže nam jedan od prodavača na štandovima na Ravnama.

Jedan od građana ističe kako je i sam Đoković dao naznake da bi Visoko mogao posjećivati češće i čak ulagati u ovaj grad.

- Tokom davanja izjava za medije Visoko je nazvao drugim domom. Nekako se da naslutiti da je Visoko izabrao kao jednu od destinacija gdje bi mogao graditi nešto, odnosno gdje bi često dolazio i zadržavao se duži period – kaže jedan od svakodnevnih posjetilaca tunela.

Spekuliše se i da je bilo govora i da Đoković otkupi hotel Visoko, koji već godinama stoji prazan i propada te je bio predmet prodaje nekoliko godina unazad. Svi pokušaji da se riješi pitanje ovog hotela su propali i objekat propada, a djelo je poznatog arhitekte Zlatka Ugljena.

Podsjećamo, Đoković je već drugi put u kratkom periodu boravio u Visokom, a prilikom posljednje posjete sa njim u društvu je bila njegova supruga Jelena.

Kazao je Đoković da će naredni put sa njima doći i njihova djeca.

Srbijanski mediji također su počeli spekulisati da će Đoković graditi hotel u Visokom.

Semir Osmanagić, osnivač Fondacije Dolina bosanskih piramida, za Faktor ipak sve ove informacije demantuje.

- Nakon Novakove druge posjete piramidama u oktobru, ja sam ove sedmice bio u Beogradu kao njegov gost, još sam u Srbiji i razgovarao sam o različitim temama i mogu da potvrdim sljedeće. Novak Đoković nije kupio nikakvu parcelu u Visokom niti bilo gdje drugdje u BiH. Novak Đoković ne pravi hotel u Visokom niti bilo gdje drugdje u BiH. Ono što mi želimo jeste da prijateljski odnos koji smo uspostavili, da se nastavi. Kao što je poznato, Novak je od 13. do 16. jula bio sa svojim roditeljima, zatim u oktobru sa svojom suprugom Jelenom, a sam je najavio da će sljedeći put doći sa svojom djecom. Ja želim da on nastavi sa svojim dolascima u Visokom, da se osjeća komforno, sigurno i kao što je sam rekao, dan nakon finala u Roland Garosu, došao je u Visoko iscrpljen i umoran, a za Beograd je otišao potpuno oporavljen. To je, ja bih rekao, najveći dobitak ne samo za naš projekat i Visoko, već i za čitavu BiH, da nam najbolji svjetski teniser redovno dolazi – kazao je Osmanagić za Faktor.