open-navfaktor-logo
search
Revija u Milanu
Hoće li omiljena torbica Jackie Kennedy ponovo postati hit?
Osebujni Alessandro Michele svojim je novim modnim showom u Milanu iznova oduševio publiku diljem svijeta.
21.02.2020. u 09:53
get url
text

Od scenografije, koju je činio užurbani backstage i u kojem su modeli, odjeveni u najnoviju Gucci kolekciju, stajali poput lutaka u izlogu - svaki detalj revije bio je jedinstven, drugačiji i nezaboravan, takav da će se o ovoj Micheleovoj prezentaciji sigurno pričati još sedmicama.

No, osim o scenografiji, ideji i odjeći općenito, "ulice bi uskoro mogle pričati" o novoj torbici sezone.

{$galerijaFotografija}

Kako prenosi fizzymag.com italijanski dizajner na pisti modne kuće Gucci u kolekciji za jesen i zimu 2020. predstavio je novu verziju popularne torbice u koju je nekada davno bila zaljubljena i učinila je popularnom jedna od najvećim modnih ikona svih vremena - Jackie Kennedy.

Na tragu nostalgičnog trenda povratka kultnih torbica, a koji slijedi većina velikih modnih kuća, i Michele se odlučio za povratak ovog komada.

Torbica koju je Gucci šezdesetih godina prošlog stoljeća prozvao “Jackie” (a zvao ju je i “Bouvier bag” po djevojačkom prezimenu prve dame) već se pojavljivala na Gucci pisti tokom Micheleove vladavine.

Primjera radi, mnogi su je uočili ranije ove godine na reviji muške mode, no ne u verziji u kojoj je prošetala ovih dana.

Valja napomenuti kako je Gucci prodavao ovaj model još otkako ju je Jackie Kennedy učinila popularnom, no sada se torbica vratila u formi koja najviše podsjeća na izvorni model, jednostavan i elegantan, s kratkom ručkom, izrađen od kože, bez dodataka divljih boja i uzoraka.

Jackie je kultnu torbicu nosila preko ramena, stisnutu ispod ruke, a kako će je nositi sadašnje trendseterice vrijedi sačekati i vidjeti.

Tobra Jackie Kennedy21.02.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.