open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Hoće li ponovo padati snijeg
Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno oblačno vrijeme.
14.03.2023. u 08:03
get url
text

Tokom dana jače naoblačenje praćeno kišom. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom noći i u ostatku zemlje. Vjetar prijepodne slab, a poslijepodne umjeren, na momente pojačan, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22 stepena.

Biometeorološke prilike bit će povoljnije u prijepodnevnim satima. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebali bi biti oprezniji tokom jutra, s obzirom na to da će biti prohladno. Drugi dio dana lošiji, uz postepeno jačanje južine i padavine, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti i nesanice.

Sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti na sjeverozapadu Bosne, a u ostatku zemlje prema kraju dana ili tokom noći.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stupnjeva.

U četvrtak će u centralnim i istočnim područjima biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.