Eurosong

Hoće li predstavnici Islanda biti kažnjeni zbog podrške Palestini?

Objavljeno: 19.05.2019. u 10:42

Organizatori su njihov akt okarakterisali kao politički, što je u sukobu sa pravilima takmičenja

FOTO: Twitter

Organizatori Eurosonga najavili su da će referentna grupa, odnosno izvršni odobr takmičenja, razmatrati čin članova islandskog benda Hatari u finalnoj večeri Eurosonga u Tel Avivu.

Islanžani su, naime, iskazali protest protiv izraelske okupacije palestinskih teritorija i kršenja palestinskih ljudskih prava, tako što su podigli transparente u znak podrške Palestini u trenutku kada su se saopćavali rezultati i kamera je bila fokusirana na njih.

Organizatori su njihov akt okarakterisali kao politički, što je u sukobu sa pravilima takmičenja. U saopćenju za javnost, koje je uslijedio netom nakon okončanja finalne večeri, najavili su da bi islandska delegacija mogla snositi sankcije zbog svog čina.

-Takmičenje za Pjesmu Evrovizije je nepolitički događaj i to je u direktnoj suprotnosti sa pravilima takmičenja. Transparenti su brzo uklonjeni, a posljedice ove akcije će razmatrati izvršni odbor Eurosonga - saopćeno je.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije