open-navfaktor-logo
search
Revanš finala Kupa BiH
Hoće li Sarajevo danas na Pecari stići Željezničar?
Fudbaleri Sarajeva danas će na travnjak Pecare istrčati s tri gola prednosti iz prvog susreta odigranog prije sedam dana na Koševu
15.05.2019. u 07:26
get url
text

Revanš-utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva igra se danas na stadionu Pecara sa početkom u 17 sati.

Gosti iz bh. prijestolnice imaju kapitalnu prednost iz prvog susreta u kojem su prije sedam dana na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s 3:0 savladali Širokobriježane.

Hercegovački sastav neće se predati, ali neće biti ni pod imperativom jer, prema riječima Goce Sedloskog, Sarajevo je bliže trofeju Kupa BiH, no njegovim igračima niko nema pravo uskratiti pravo da se nadaju.

- Nema imperativa, temeljni cilj, plasman u Evropu, ostvaren je najvjerojatnije osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu. U revanšu očekujemo dobru utakmicu u kojoj ćemo, prije svega, dati sve od sebe da pobijedimo, a hoće li to biti dovoljno za trofej, vidjet ćemo - naglasio je makedonski stručnjak na klupi Širokog Brijega, te dodao kako njegova ekipa ne može ponoviti prvo poluvrijeme iz Sarajeva.

Defanzivac gostujućeg tima, koji će danas biti bez podrške uprskos najavama iz Širokog Brijega da je za navijače Sarajeva osigurano 250 ulaznica, Nihad Mujakić očekuje da će Sarajevo sačuvati stečenu prednost.

- Igrali smo nedavno utakmicu protiv Širokog Brijega i ostvarili smo dobar i povoljan rezultat. Želimo odigrati jednu pametnu i strpljivu utakmicu i nadam se da ćemo zadržati prednost, te osvojiti Kup BiH. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo fokusirani da u srijedu obradujemo naše navijače - istakao je Mujakić koji je u prvom susretu postigao treći pogodak za Bordo tim.

Utakmicu čiji će direktan prijenos realizirati kanal Arena Sport sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

Osim što bi u slučaju eventualne pobjede i osvajanja trofeja najmasovnijeg takmičenja u BiH napravili prvi korak ka duploj kruni, fudbaleri Sarajeva bi se sa ukupno šest trofeja Kupa BiH izjednačili sa gradskim rivalom Željezničarom, koji je također šest puta podizao ovaj pehar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.