open-navfaktor-logo
search
Politika ili ekonomija
Hoće li trpjeti privatni biznis Staše Košarca zbog odluka Narodne skupštine RS-a?
Kako se mogu unaprijediti izvoz i privući strana ulaganja kad je entitetska skupština RS-a donijela odluku da se blokira sve u Bosni i Hercegovini dok se iz Ustavnog suda ne izbace strane sudije?
18.02.2020. u 14:34
get url
text

Ovo pitanje novinari su postavili Staši Košarcu, mininistru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koji je učestvovao u prezentaciji Vanjskotrgovinske komore o izvozu i uvozu Bosne i Hercegovine sa svijetom.

VEZANI TEKST - Kako su građani BiH postali "taoci" jabuka i rakije: Koliki je profit Dodikovih od poslova sa Rusijom

- Ponašat ću se kako kaže Ustav i kako kaže Narodna Skupština Republike Srpske. Dejtonski sporazum bio je okvir u kojem smo mogli funakcionisati, a različite vrste intervencija dovele su do toga da postoji visok stepen nerazumijevanja. Treba da postavite pitanja onima koji se bave politikom ucjenjivanja i pronalaska nekih novih modela za ostvarivanje nekih fundametalnih političkih ciljeva. Volio bih da se u ovoj zemlji uspostavi normalan dijalog, ali na domaćoj trpezi bez uplitanja stranaca. Svaki put kada smo imali uplitanje stranaca i sada Ustavnog suda BiH, dolazi do problema. Predstavnici dva konstitutivna naroda nisu zadovoljni odlukama Ustavnog suda BiH – kazao je Košarac.

Staša Košarac je osim kao političar, posljednjih godina u javnosti poznat i kao proizvođač alkoholnih pića. Zli jezicu kažu - proizvođač "brlje". Hoće li i njegov privatni biznis trpjeti zbog blokada, još se ne zna. Mediji su ranije pisali da je "brlja" dospjela na mnoga prodajna mjesta zahvaljujući njegovom političkom utjecaju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.