open-navfaktor-logo
search
Potvrdila policija
Holandija: Hicima iz vatrenog oružja ubijen 32-godišnji fudbaler
Maynard je upucan u svom automobilu, a policija na osnovu izjava svjedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mjesta događaja pobjegli crnim skuterom
19.09.2019. u 12:19
get url
text

Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Maynard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Maynard je upucan u svom automobilu u srijedu, a policija na osnovu izjava svjedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mjesta događaja pobjegli crnim skuterom.

U izvještajima holandskih medija navodi se da su službenici iz obližnje vatrogasne stanice pokušali pomoći Maynardu, ali da je podlegao od zadobijenih povreda.

Fudbaler holandsko-surinamskog porijekla u trenutku smrti nastupao je za holandskog niželigaša Alphense Boys, a tokom karijere je nosio i dres engleskog Burton Albiona.

- Svi u Burton Albionu sa žalošću su primili vijest o tragičnoj smrti našeg bivšeg igrača Kelvina Maynarda. Izražavamo duboko saučešće njegovoj porodici i prijateljima - saopćili su iz Burtona.

Maynard je karijeru počeo u Volendamu, a potom je igrao za Olhanense, Kesckemet, Emmen, Royal Antwerpen, Burton Albion, Spakenburg, Quick Boys i na kaju Alphense Boys.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.