Hollywoodska produkcija: Naomi Druškić odigrala glavnu ulogu u filmu "Playing with Beethoven"

objavljeno: 11.07.2018. u 20:28

Nagrađivanoj pijanistici iz Sarajeva, Naomi Druškić (20), pripala je glavna ženska uloga u hollywoodskom filmu "Playing with Beethoven", piše portal Coolstyle.ba.

Uz muziku, gluma je njena velika ljubav u umjetnosti, a sada je dobila priliku da ih kombinuje I predstavi svjetskoj javnosti.Uloga u ovom filmu je I njen prvi glumački angažman, a odigrala je Charlotte. U glavnoj muškoj ulozi pojavljuje se Amerikanac Arix Floyd u ulozi Josha.

Radnja prati Josha, studenta klasičnog klavira koji je fokusiran na osvajanje najvećeg takmičenja u njegovom životu. Tada upoznaje Charlotte, slobodnu duhovnu pijanisticu koja mu pomaže da poboljšao šanse do pobjede…

Film je trenutno u postprodukciji, režiju je potpisaala Jenn Page, a scenario Catherine Shefski.

Naomi Druskić je rođena u Sarajevu. Do 11 godina završila je Osnovnu muzičku školu "Novo Sarajevo" kao najmlađi student. U Sarajevu je završila "Visoku muzičku školu" sa 15 godina, a zatim studirala na Royal College of Music (ABRSM) u Londonu. 

Imala je mnoge nastupe u svojoj zemlji i svijetu. Do 7 godine imala je značajan nastup sa Orkestrom Sarajevske filharmonije, a u osmoj godini I prvi solo koncert u Sarajevu.

Dobitnica je brojnih nagrada s međunarodnih i domaćih takmičenja.